Bastun

Bastuvillkor

Medlemmar betalar 60 sek per person för att bada bastu.

Sällskap (behöver inte vara medlemmar i VSS) kan hyra bastun för 500 sek per tillfälle.

”Taxi” tur och retur till bastun kostar 300 sek

Ved ingår vid alla tillfällen men vi blir väldigt glada om ni tar med er ved för att fylla på förrådet i bastun.

Om ni kikar i kalendern så ser ni om bastun är bokad den dag ni är intresserade.

Ring eller maila för bokning eller mer information (se fliken "Kontakt").


Bakgrund

Vi hade för avsikt att bygga om våran gamla startstuga till en bastu med ett litet omklädningsrum.
Anledningen var att vi ville dra nytta av det oerhört fina läge vi har ute på  Skäret. Tanken var att bastun skulle kunna hyras ut för att dra in pengar till verksamheten. Nu är den färdigbyggd och nyttjas frekvent.

Byggnationen

091203
Rörlösningen funkar bra. Glasrutiorna har nu dock spruckit på 2 ställen... tur de ä dubbelglas så de funkar ännu. Får se om vi kan få ett par härdade rutor sponsrade i vår. SWEDOL fixade 7 rullar halktejp, tack så mycket! Nu behöver vi bara en torr dag så vi kan tejpa fast den
 
091120
Skorstensröret inne i bastun strippat på isolering, värmestrålningen från kamin blev genast bättre. Får se vad gänget på lördag tycker.
 
091115
Badstegen monterad. Demonterad då vi insåg att de inte gick att sätta den på sidan. Monterad igen, längst ut funkade bättre. Dock behöver vi ha in lite mer flytkuddar för men blir lite fuktig om fötterna om man ställer sig längst ut. Å så behöver vi ha dit halktejp, blöta bryggor ä hala. Småfix alltså men klart funktionsduglig!
 
091111
Man blir väl aldrig riktigt färdig med ett sånt här projekt, men idag bestämde vi att vi va färdiga. Golvbrunnen monterades och "stenkorgen" på aggregatet tätades igen. Nu borde den bli tät :-)
På fredag monterar vi dit badstegen sen är de full fart med uthyrning både fredag och lördag i helgen.
 
091024
Klädhängarna på plats. Stenar under aggregatet fixat. Tätningen av "korgen" stenarna ligger i blev inte hundra, behöver fixas till. Men nu är bastun i uthyrningsbart skick. De va 16 grabbar som hyrde den idag. ALLA fick plats sittande i bastun, men de ä klart de kände varandra väl.... 10-12 personer är väl kanske mer lagom :-) Lite småfix kvar men vill ny hyra hör av er! Vill ni ha ett utlåtande av de som hyrde så kan vi fixa det oxå.

091022
De man inte hinner göra när det är ljust gör man när det är mörkt. Idag har vi varit i skogen å sågat till ett gäng klädhängare...
 
091021
Sista fönstret helt tätt. Korgen som stenen ligger i ovanpå aggregatet är tätat. Omklädningsrummet urstädat. En bräda att hålla i när man badat fastspikad. Livboj upphängd hoppas den får hänga i fred. Nu är de bara lite sten på golvet runt aggregatet som saknas å lite fler krokar i omklädningsrummet.
 
 
091017
Sista fönstret nästan tätt... fogmassan tog slut... Men nu är det helt klart acceptabelt att hyra ut bastun. Fick den riktigt varm idag. Insåg dock att stegen på bryggan är efterlängtad för de va lite svårt att ta sig upp.... Får sätta dit några provisoriska handtag så länge.
 
091016
Foder, smygar, listar ja pynt helt enkelt. Bara ett fönster kvar att täta nu. Imorgon kör vi igen. Litet bakslag idag dock... Två av glasen sprack lite grann. Som tur är så är det dubbelglas.
 
091015
Inköp av lister, tillsågning av smygar.
 
091010
Bänkarna är på plats, känns som vi aldrig varit närmre... Och nu har vi en dealine, för 24 oktober hahr vi hyrt ut bastun. Priser å villkor för hyra av bastun kommer inom kort.
 
091004
Provbastat, på stolar och plankor.... De drar fortfarande från fönstren som är otätatade, skvätter från aggregatet när man slår vatten på det, måste tätat "stenkorgen". Men det blev varmt för vi fick bada ett par gånger... Just de ja, badstegen måste fixas oxå...
 
090930
Det blir mycket skräp när man bygger, idag var det en tur till lusharpan med överblivet bastumaterial. Och den godaste nyheten på länge. Materialet till bastulavarna kommer på måndag! Så på onsdag nästa vecka kör vi ut materialet, sen ä de bara en dags snickrande kvar innan invigning.
 
090918
Hurra hurra hurra vi har eldat idag!!!! Vet ni hur mycker arbete det ligger bakom varje skorsten?? Det tar en hel dag att bygga en skorsten.
 
090916
Det blir mörkt på kvällarna nu... Fort som bara den... Hade bara en liten stund på oss efter segelskolan idag. Vi körde ut färg till omklädningsrummet och borrade bort det sista av taket, nu är det bara för plåtslagarn att klippa bort plåten.
 
090913
Stege hämtad och körd till "snickarn" för modifiering så den passar som badstege på bryggan. Färg till ytttertaket fixad. Färg till omklädningsrummet fixad. På onsdag efter seglingen försöker vi köra ett snabbt ryck innan mörkret faller.
 
090912
En sväng i solskenet idag. Bastuaggregatet är på plats med avrinningskar under. Ventilation fixad. Brandsäkra skivor på väggarna runt aggregatet. Å så började vi borra upp taket för att få igenom skorstenen. Nästa gång kommer den sticka ut! Har förresten fixat en sponsor på en stege till bryggan med så vi kommer upp när vi ska bada isvak i vinter :-) Vi längtar!!!
  
 
    
 
090220
Nu har vi skissat på ett förslag och fönster är fixade. Söndag 8 Mars kommer vi montera in dem. Kom gärna ut och heja på.
 
090115
Vi har med hjälp av villiga sponsorer än så länge skaffat ett bastuaggregat och en brygga som skall ligga utanför.
I Februari kommer vi ha ett möte där vi skissar på en ritning och därefter går jakten på sponsorer vidare.