Bastun

Bastuvillkor

Medlemmar betalar 60 sek per person för att bada bastu.

Bastun ligger på en pytteliten ö mitt ute i sjön.

Sällskap (behöver inte vara medlemmar i VSS) kan hyra bastun för 500 sek per tillfälle.

”Båttaxi” tur och retur till bastun kostar 300 sek

Swish 123 624 65 40

Ved ingår vid alla tillfällen men vi blir väldigt glada om ni tar med er ved för att fylla på förrådet i bastun.

Om ni kikar i kalendern så ser ni om bastun är bokad den dag ni är intresserade.

Ring eller maila för bokning eller mer information (se fliken "Kontakt").

Bastuprojektet 2009

Bakgrund

Vi hade för avsikt att bygga om våran gamla startstuga till en bastu med ett litet omklädningsrum.

Anledningen var att vi ville dra nytta av det oerhört fina läge vi har ute på Skäret. Tanken var att bastun skulle kunna hyras ut för att dra in pengar till verksamheten. Nu är den färdigbyggd och nyttjas frekvent.

Byggnationen

091203

Rörlösningen funkar bra. Glasrutiorna har nu dock spruckit på 2 ställen... tur de ä dubbelglas så de funkar ännu. Får se om vi kan få ett par härdade rutor sponsrade i vår. SWEDOL fixade 7 rullar halktejp, tack så mycket! Nu behöver vi bara en torr dag så vi kan tejpa fast den

091120

Skorstensröret inne i bastun strippat på isolering, värmestrålningen från kamin blev genast bättre. Får se vad gänget på lördag tycker.

091115

Badstegen monterad. Demonterad då vi insåg att de inte gick att sätta den på sidan. Monterad igen, längst ut funkade bättre. Dock behöver vi ha in lite mer flytkuddar för men blir lite fuktig om fötterna om man ställer sig längst ut. Å så behöver vi ha dit halktejp, blöta bryggor ä hala. Småfix alltså men klart funktionsduglig!

091111

Man blir väl aldrig riktigt färdig med ett sånt här projekt, men idag bestämde vi att vi va färdiga. Golvbrunnen monterades och "stenkorgen" på aggregatet tätades igen. Nu borde den bli tät :-)

På fredag monterar vi dit badstegen sen är de full fart med uthyrning både fredag och lördag i helgen.

091024

Klädhängarna på plats. Stenar under aggregatet fixat. Tätningen av "korgen" stenarna ligger i blev inte hundra, behöver fixas till. Men nu är bastun i uthyrningsbart skick. De va 16 grabbar som hyrde den idag. ALLA fick plats sittande i bastun, men de ä klart de kände varandra väl.... 10-12 personer är väl kanske mer lagom :-) Lite småfix kvar men vill ny hyra hör av er! Vill ni ha ett utlåtande av de som hyrde så kan vi fixa det oxå.

091022

De man inte hinner göra när det är ljust gör man när det är mörkt. Idag har vi varit i skogen å sågat till ett gäng klädhängare...

091021

Sista fönstret helt tätt. Korgen som stenen ligger i ovanpå aggregatet är tätat. Omklädningsrummet urstädat. En bräda att hålla i när man badat fastspikad. Livboj upphängd hoppas den får hänga i fred. Nu är de bara lite sten på golvet runt aggregatet som saknas å lite fler krokar i omklädningsrummet.

091017

Sista fönstret nästan tätt... fogmassan tog slut... Men nu är det helt klart acceptabelt att hyra ut bastun. Fick den riktigt varm idag. Insåg dock att stegen på bryggan är efterlängtad för de va lite svårt att ta sig upp.... Får sätta dit några provisoriska handtag så länge.

091016

Foder, smygar, listar ja pynt helt enkelt. Bara ett fönster kvar att täta nu. Imorgon kör vi igen. Litet bakslag idag dock... Två av glasen sprack lite grann. Som tur är så är det dubbelglas.

091015

Inköp av lister, tillsågning av smygar.

091010

Bänkarna är på plats, känns som vi aldrig varit närmre... Och nu har vi en dealine, för 24 oktober hahr vi hyrt ut bastun. Priser å villkor för hyra av bastun kommer inom kort.

091004

Provbastat, på stolar och plankor.... De drar fortfarande från fönstren som är otätatade, skvätter från aggregatet när man slår vatten på det, måste tätat "stenkorgen". Men det blev varmt för vi fick bada ett par gånger... Just de ja, badstegen måste fixas oxå...

090930

Det blir mycket skräp när man bygger, idag var det en tur till lusharpan med överblivet bastumaterial. Och den godaste nyheten på länge. Materialet till bastulavarna kommer på måndag! Så på onsdag nästa vecka kör vi ut materialet, sen ä de bara en dags snickrande kvar innan invigning.

090918

Hurra hurra hurra vi har eldat idag!!!! Vet ni hur mycker arbete det ligger bakom varje skorsten?? Det tar en hel dag att bygga en skorsten.

090916

Det blir mörkt på kvällarna nu... Fort som bara den... Hade bara en liten stund på oss efter segelskolan idag. Vi körde ut färg till omklädningsrummet och borrade bort det sista av taket, nu är det bara för plåtslagarn att klippa bort plåten.

090913

Stege hämtad och körd till "snickarn" för modifiering så den passar som badstege på bryggan. Färg till ytttertaket fixad. Färg till omklädningsrummet fixad. På onsdag efter seglingen försöker vi köra ett snabbt ryck innan mörkret faller.

090912

En sväng i solskenet idag. Bastuaggregatet är på plats med avrinningskar under. Ventilation fixad. Brandsäkra skivor på väggarna runt aggregatet. Å så började vi borra upp taket för att få igenom skorstenen. Nästa gång kommer den sticka ut! Har förresten fixat en sponsor på en stege till bryggan med så vi kommer upp när vi ska bada isvak i vinter :-) Vi längtar!!!

090906

En heldag var planerad, men de blev ju bara en liten stund på skäret, övrig tid ägnades åt att laga dörrar i stugan. Men lite taklister kom på plats och det enormt tunga aggregatet är utkört. Och när aggregatet väl var inburit så insåg vi att vår plan inte höll, vi får placera det på ett annat ställe. Och plåtslagarns jobb med att fixa en plåt som aggregatet skall stå på får kraftigt modifierats.

090829

Lister runt fönster och dörrer i omklädningsrummet satta. Ny arbetsdag planerad på söndag om våra sponsorer fått loss det sista materialet....

090821

En heldag på skäret igen, alltid lika kul! Vi har tätat matthörnen och satt de nedersta listerna över mattan. Bänkar i omklädningsrummet och en vedlåda. Bastulavar och bastuaggregat kvar att göra sen är de invigning!

090629

Mattorna ligger på plats.Ska bara tätas lite i skarvarna. Den nya dörren sitter på plats, grymt snyggt Emil! Foder runt fönstren klara och hela utsidan färdigmålad. Nu börjar det likna nått på riktigt!

090624

Dörr fixad och hemkörd till Emil för lite modifienring. Plan att lägga mattor på måndag.

090623

Ett litet bygguppehåll, jagat lite material, men nu är vi på G igen. Omklädningsrummet färdigpanelades idag. Mattorna hämtade, ska förhoppningsvis läggas nästa vecka. Utsidan målad. Foder runt 1,5 fönster fixat :-) Å så har vi kommit på hur vi kan fixa en ny dörr.... Sakta men säkert går de framåt.

090523

Bastun är i princip färdigpanelad. Bara nedersta lagret som saknas men de kan vi inte sätta innan vi fått dit golvmattan.

Omlädningsrummet börjar ta form, väggarna klara å taket påbörjat.

En bra dag på sjön!

090513

En krånglande geringssåg och inget elverk idag... Då händer det inte mycket. Några panelbrädor kom upp och isoleringen i omklädningsdelen är klar när det gäller väggarna.

090503

Elverk effektiviserar arbetet snabbt. Idag sattes det massor av panel. Nu är saknas de inte så mycket panel på väggarna i bastudelen. Det sista fönstret sitter nu på plats oxå. Plastmatta till golvet i bastun är beställd. Fortfararande lever visionen om att kunna basta på midsommar.

090419

Önskan om mer isolering funkade, tack Mackan! Idag började vi med att sätta panel. Så nu kan man med god fantasi se en liten bild av en färdig bastu. Solskyddsfaktor är en bra grej om man ska va på sjön hela dagen.

090418

Mycket vinklar är det... Men nu är mellanväggen färdigreglad och sitter stadigt. En bastudörr är inmoterad, å två rutor mellan bastu och omklädningsrum. All den isolering vi fått är nu isatt. Mer önskas :-).

090405

Fönsterbläck på plats. Bryggan tillfälligt förankrad. Räcket runt stugan tvättat. Å så var det två personer från Borås Tiding som gjorde ett litet reportage. Helt enkelt en bra dag :-)

090309

Söndag i snöstorm på skäret. En kanondag, även om 20 grader å sol hade varit trevligt det oxå. Vi fick ordning på 2 fönster, isolerade golvet och reglade upp en innervägg. Nu får vi nog vänta några veckor till isen smälter å det blir säkert att ta sig ut igen.

090220

Nu har vi skissat på ett förslag och fönster är fixade. Söndag 8 Mars kommer vi montera in dem. Kom gärna ut och heja på.

090115

Vi har med hjälp av villiga sponsorer än så länge skaffat ett bastuaggregat och en brygga som skall ligga utanför.

I Februari kommer vi ha ett möte där vi skissar på en ritning och därefter går jakten på sponsorer vidare.